OPS platform in de startblokken

Optimalisatie Platform Sierteelttransport

Het Optimalisatie Platform Sierteelttransport (OPS) is ontwikkeld door ARS Traffic & Transport Technology in samenwerking met CAAC & SierteeltTransport.nl. Sierteelttransport.nl is hét netwerk voor sierteelttransporten. Door de samenwerkende sierteeltvervoerders en de logistieke dienstverlener CAAC is op de bloemenveilingen een landelijk dekkend netwerk voor sierteelttransporten gevormd. Met behulp van OPS wordt het sierteelttransport snel en betrouwbaar uitgevoerd. Hierdoor bespaart u op onnodige kilometers en haalt u hogere beladingsgraden. Het voordeel voor de koper is dat de producten precies op tijd op de bestemming worden afgeleverd.

OPS is het platform waarmee we slimmer kunnen plannen en beter kunnen beladen. Het platform biedt een geïntegreerde oplossing voor alle partijen betrokken bij sierteelttransport: kopers, kwekers, transporteurs en de logistiek dienstverlener.

De kweker gebruikt de transport-ordermodule om zijn bestelling in het systeem te laden en geeft aan dat deze door een aan hem gelieerde, of specifieke transporteur kan worden opgehaald. Vervolgens gebruikt de transporteur de planningsmodule en een chauffeur brengt de bestelling volgens planning naar de opgegeven locatie via een geoptimaliseerde route. Terwijl de chauffeur onderweg is wordt zijn locatie gevolgd en kan men precies zien waar de vrachtwagens zich bevinden. De kweker of opdrachtgever geeft in het systeem aan op welke locatie de lading moet worden afgeleverd. Dit kan een specifiek veiling-dock zijn, een regionale hub, of een ander specifiek adres, al dan niet met tussenkomst van de veiling of een logistiek dienstverlener.

Deze maand voeren we tijdens een veldtest de laatste controles uit en optimaliseren we het platform voor de pilot. De pilot start in februari en duurt 3 maanden. Tijdens deze periode zullen de verschillende partijen het platform gaan gebruiken. Na de pilot zullen we alle ervaringen en suggesties bekijken en verwerken om OPS te optimaliseren.

Wilt u OPS zelf ervaren?

Dat kan! In februari 2018 starten we met een pilot van 3 maanden. Tijdens deze periode gebruiken transporteurs het platform voor het eerst en kunnen ze hun ideeën en suggesties met ons delen. Inmiddels hebben 10 vervoerders en kwekersgroepen zich al aangemeld voor de pilot.

Wilt u ook meedoen aan de pilot? Meld uzelf per email aan: . Als deelnemer aan de pilot kunt u, na de definitieve livegang, tegen korting OPS gaan gebruiken.