Collectief Aan & Afvoer Centrum

Over CAAC

Het Collectief Aan- en Afvoer Centrum (CAAC) is een organisatie, welke vanuit de collectief vervoerders in november 1993 is opgericht op de bloemenveiling Flora Holland Aalsmeer. CAAC moet gezien worden als een verlengstuk van de collectief vervoerders en Sierteeltbedrijven. CAAC verleent logistieke diensten aan diverse sierteeltbedrijven, zoals kwekers, collectief vervoerders, exporteurs, kopers, groothandelsbedrijven, Cash&Carry’s, Tuincentra, stekleveranciers en o.a. verpakkingsleveranciers.

Bij CAAC Aalsmeer zijn momenteel een 20 tal  collectief sierteeltvervoerders aangesloten, die een landelijk dekkend netwerk vormen en op alle Royal FloraHolland vestigingen en Plantion rijden.

Sinds 1997  CAAC als een 24-uursorganisatie. Bij CAAC. worden ongeveer 150 vrachtwagens per 24 uur verladen volgens de dockdirect formule. ‘s Avond/’s nachts worden hoofdzakelijk klokproducten aangevoerd,  fusten en gekocht veilproduct, stek etc. afgevoerd. Overdag worden de gekochte producten vanaf de klok (m.n. KOA = kopen op afstand) door CAAC gecontroleerd en per klant ingedikt (LOA= logistiek op afstand) voor transport. Daarnaast worden de bemiddelde (CONNECT en E-Trade) en de gekochte producten, waaronder KOA, vanaf andere veilingen rechtstreeks intern getransporteerd naar kopers. De aan- en afgevoerde producten worden over de gehele veiling van Aalsmeer en Naaldwijk door CAAC verzorgd, Voor de aan- en afvoer van fusten, lege CC's (deense karren) en gestapelde veilingkarren  zijn aparte faciliteiten georganiseerd.

Sinds 2002 verzorgen wij voor diverse organisaties en bedrijven het interne transport en logistieke diensten op de veiling, die niet onder de logistieke services van de veilingen vallen. Dit is voor o.a. importeurs, exporteurs, cash & carries, handelsondernemingen, stekbedrijven, verpakkingbedrijven en andere organisaties. Zij maken gebruik van de veilinggebouwen om de producten logistiek te verwerken en te distribueren en kunnen bepaalde interne transporten of logistieke diensten in de sierteelt door CAAC laten uitvoeren.

Sinds november 2011 is Mart Kuiper eigenaar van CAAC B.V. De ambitie is een Full-Service logistiek dienstverlener te zijn voor diverse sierteeltbedrijven op Royal FloraHolland Aalsmeer & Naaldwijk en op andere logistieke centra. Diensten als Product Fotoservice, KOA verwerking, Interne distributie en nog veel meer logistieke activiteiten in samenwerking met Royal FloraHolland, kwekers, collectieve vervoerders, kopers, groothandelsbedrijven, cash&Carry’s, stekbedrijven en o.a. verpakkingsleveranciers.

Het complete sierteelttransport over de weg, het interne transport binnen de veilingen en de aanvullende logistieke diensten, worden over het algemeen in samenwerking met de bij CAAC aangesloten collectief vervoerders georganiseerd. Wij krijgen daarbij de opdrachten van de collectief vervoerder en die regelt het geheel met haar klanten. Op deze wijze wordt door de CAAC vervoerders aan kwekers en kopers een compleet logistiek pakket aangeboden. Ook is het voor ieder individueel sierteeltbedrijf mogelijk rechtstreeks zaken te doen met CAAC.

Alle opdrachten worden digitaal aangemeld zodat deze verder digitaal in de sierteeltketen kunnen worden gecommuniceerd en financieel verwerkt. De overdrachten worden gescand, transparant in de administratie vastgelegd, verwerkt en te gebruiken voor Track en Tracing. Het systeem voldoet aan de communicatienormen (Floricode standaard) van kwekers, veiling, kopers en sierteelttransport. Hierbij wordt gebruikgemaakt van internetapplicaties.

Door samen te werken met branchegenoten, die hun sierteelttransportvak tot in de finesses kennen, kan flexibel en adequaat op de marktontwikkelingen worden ingespeeld en wordt een dienstverlening op basis van kwaliteit geleverd.