ILOS

ILOS, Intern Logistiek Ondersteunend Systeem

Voor de registratie van onze verschillende logistieke diensten gebruiken wij de netwerk applicatie ILOS. ILOS bestaat uit diverse modules, deze modules zijn specifiek ontwikkeld voor de verschillende logistieke diensten die wij aanbieden.

ILOS-transactie, ondersteund KOA diensten

ILOS-transactie is een logistieke ingangscontrole systeem voor klok- en FHConnect inkopen. Belangrijke informatie die ILOS weergeeft is de verschillenlijst. Deze geeft het verschil weer tussen ingekochte product en ontvangen product.

De transactiegegevens worden door de veiling vanuit het veilingsysteem klaargezet. ILOS zorgt ervoor dat deze gegevens opgehaald en ingelezen worden. Met behulp van een batch scanner wordt het distributie etiket van de ladingdragers gescand. Hiermee weet het systeem welke partij planten en bloemen ontvangen zijn. Dit inlezen en scannen levert een verschillenlijst op met “niet ontvangen partijen of deelpartijen” of “ontvangen partijen zonder elektronische transactie”.

ILOS-scan locaties, ondersteund intern transport diensten

Met behulp van een batch scanner, scannen wij de locatie barcode bordjes binnen de FHA vestiging, FHA aanvoerbrieven of de SIDIbon. Deze scans maken wij tijdens ons intern transport van boxleveringen naar kopers. Met de scan wordt exact de locatie van de koper en de aflevertijd geregistreerd. De scans worden door ILOS ingelezen, de scan informatie is door de intern transport opdrachtgever direct online op te vragen via een Flowertrack account.

ILOS-scan locaties, ondersteund depot diensten

Voor onze depot dienst maken wij gebruik van de SIDIbon of de FHA aanvoerbrief. Op het moment dat karren bij ons aangeleverd worden voor een bij CAAC aangesloten vervoerder, kweker of koper, wordt de FHA aanvoerbrief of SIDIbon gescand. De scans worden door ILOS ingelezen, de scan informatie is door de depot opdrachtgever direct online op te vragen via een Flowertrack account

ILOS met koppeling naar het online Flowertrack Platform

U ziet dat ILOS u en ons waardevolle informatie verstrekt door de koppeling met Flowertrack. Flowertrack maakt het mogelijk de diensten en producten door het vervolg van het logistieke proces te traceren. De producten, de stapelwagen en de auto waarmee deze partijen vervoerd worden, kunnen tevens gescand worden. Hierdoor is het mogelijk meerdere scan momenten in te bouwen. Natuurlijk afhankelijk van de gewenste situatie. De ontvanger kan zijn verdere logistiek hierop afstemmen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan distributie of verzending voor export.