Retour lading & Logistieke middelen

Retour lading

CAAC zorgt voor het klaarzetten van retourlading voor de 24 bij CAAC aangesloten vervoerders, diverse kopers en kwekers. Gedurende de dag worden er op onze locaties in Aalsmeer & Naaldwijk sierteeltproducten aangebracht met diverse bestemmingen. De stapelwagens en CC's worden door ons in ontvangst genomen en digitaal geregistreerd, Deze digitale informatie is door de vervoerder, koper of kweker via het online Flowertrack platform real-time te volgen. Waarnodig worden de karren van duidelijke distributie etiketten voorzien, voor deze distributie etiketten maken wij gebruik van de SIDIbon.

De diverse retourlading ritten worden door de vervoerder online via LANSonline afgeroepen, CAAC zorgt, aan de hand van de ontvangen ritten, dat de retourlading per vrachtauto klaar staat voor verlading. Veelal gaat de retourlading in combinatie met het door kwekers bestelde fust en andere logistieke middelen.

Naast de direct aangeleverde karren met sierteeltproducten op de CAAC locatie, halen wij ook karren binnen de RFH Aalsmeer & Naaldwijk complexen op. De intern transport opdrachten staan apart vermeld in de ontvangen ritten en worden door ons digitaal via ILOS geregistreerd, ook de intern transport opdrachten zijn online via Flowertrack te volgen.

Logistieke middelen

Veelal bestaan de retour ladingen uit een combinatie van sierteeltproducten en logistieke middelen. De logistieke middelen worden ook afgeroepen via LANS-online en door ons per retour lading rit klaar gezet. De door de kweker bij RFH bestelde karren met fust worden door RFH op onze locaties afgeleverd. CAAC ontvangt, controleert, scand en voorziet de bestellingen van duidelijke fust bonnen met barcode, en neemt actie bij verschillen of afwijkingen. Bestellingen worden per kweker klaar gezet voor verlading. De scan info van de gescande fust bonnen krijgt u automatische per email middels het dagdeel overzicht toegestuurd.

Naast de diverse soorten fust zorgen wij ook voor het verstrekken van lege stapelwagens, gestapelde stapelwagens en CC's. Het bestellen van de verschillende ladingdragers gaat ook via de online applicatie LANS-online. CC's worden besteld bij het RFH logistieke middelen centrum en door RFH bij ons op de locaties afgeleverd, eventueel kan CAAC nabestellingen van kleine partijen CC's zelf op halen bij het CC depot, de intern transport opdracht hiervoor ontvangen wij wederom via LANSonline. Voor grote nabestellingen van CC's is het, met het oog op de kosten, voordeliger als de opdrachtgever deze direct verlaad bij het RFH LMC.

Gestapelde stapelwagens, 2 hoog

Op aanvraag kan CAAC u 2 hoog gestapelde lege RFH stapelwagens aanbieden, informeer voor reservering naar de actuele voorraad. (OP=OP)

De stapels worden uitgegeven en ingenomen vanuit de CAAC Aalsmeer locatie 258. Voor het uitgeven of innemen van stapels op andere locaties worden intern transport kosten berekend, dit op aanvraag.

Pallets

Tevens is het mogelijk om pallets op stapelwagens te laten plaatsen voor intern transport binnen RFH Aalsmeer of afvoer, via uw transporteur, naar een andere bestemming. De aangeleverde pallets dienen niet groter te zijn dan 120x80 cm (euro pallet formaat). Wilt u standaard altijd de voor u bestemde pallets op stapelwagens hebben dan kunt u dit eenmalig bij ons melden. Deze opdrachten kunt u aanmelden via planning248@caac.nl

De prijzen voor pallet diensten zijn op aanvraag.

Slotplaten

Iedere stapelwagen die het veiling complex verlaat moet voorzien zijn van een gehuurde slotplaat, CAAC biedt de gebruikers van slotplaten facilliteiten om deze veilig op te bergen. Tevens kunnen wij de opname en inname van slotplaten regelen voor onze opdrachtgevers.

Alle informatie over FH logistieke middelen kunt u vinden door het volgen van onderstaande link:

FloraHollandAalsmeer LogistiekMiddelenCentrum